1. PSNLIN: Odtruwanie/detox z białka S – kolca/spike; 2. Po pierwsze nie szkodzić – komentarz do aktualnych wydarzeń medycznych; 3. Jerzy Zięba: Harmonia i po Harmonii; 4. P.D. MILKO: Rasistowski relikt. Spychacz do ubóstwa. Kwatera Armii USA w Polsce. Eskalujący III konflikt.

Odtruwanie/detox z białka S – kolca/spike

nr 1: Światowa Rada do Spraw Zdrowia – „World Council for Health” – wydała zalecenia (ostatnia aktualizacja z dnia 9.03.2022r.) wspomagające usuwanie z organizmu białek S, które znajdują się w naszym organizmie i atakują go na skutek infekcji wirusem lub przyjęcia preparatów nazywanych szczepionkami przeciw Covid-19.

WCH to ogólnoświatowa koalicja organizacji zajmujących się zdrowiem i grup społeczeństwa obywatelskiego, które wspólnie dążą do poszerzenia wiedzy o zdrowiu publicznym i tworzenia zaleceń opartych o naukę i wspólną mądrość.

nr 2: Dr Katarzyna Ratkowska, prof. Ryszard Zajączkowski i dr Elżbieta Pelleng-Zemek z Francji odnoszą się do aktualnej sytuacji epidemiologicznej.

Poruszają temat wartości etycznych i moralnych w służbie zdrowia, prostują medialne kłamstwa nt. „szczepionek” przeciw Covid-19, ujawniają zatrważające statystyki z USA i UE nt. zgonów i powikłań poszczepiennych, przytaczają przykłady przestępczej działalności firmy Pfizer oraz poruszają temat odtajnionego nakazem Sądu Federalnego USA raportu bezpieczeństwa, który Pfizer dostarczył FDA w celu przedłużenia warunkowej licencji na „szczepionkę” Comirnaty..

1. PSNLIN: Odtruwanie/detox z białka S – kolca/spike

 

Białko S może krążyć po naszym ciele, powodując uszkodzenia komórek, tkanek i narządów.

Podczas naturalnej infekcji białko kolca, które jest umieszczone na zewnątrz wirusa odgrywa kluczową rolę w pomaganiu wirusowi w przeniknięciu do komórek organizmu. Region białka, znany jako S2, łączy otoczkę wirusa z błoną komórkową. Region S2 umożliwia również łatwe wykrycie białka szczytowego koronawirusa przez układ odpornościowy, który następnie wytwarza przeciwciała celujące w wirusa i wiążące się z nim w celu zneutralizowania go przez komórki układu odpornościowego.

Białka kolca są również wytwarzane przez organizm po wstrzyknięciu mRNA i działają podobnie, ponieważ są w stanie łączyć się z błonami komórkowymi. Ponadto, ponieważ są one wytwarzane we własnych komórkach, komórki te są następnie atakowane przez układ odpornościowy w celu zniszczenia białka kolczastego. W ten sposób odpowiedź naszego układu odpornościowego na białka kolczaste może uszkodzić komórki naszego ciała. W jądrze naszych komórek białko kolca osłabia zdolność do naprawy DNA.

Białko S jest odpowiedzialne za liczne objawy chorobowe: zapalne i zakrzepowe, które mogą dotyczyć każdego narządu (m.in. mięśnia sercowego i płuc), zakrzepicę małopłytkową, tzw. mgłę kowidową, demencję związana z przenikaniem białka S przez barierę krew-mózg, uszkodzenie wątroby, choroby autoimmunologiczne, białko to gromadzi się też w szpiku kostnym i jajnikach.

Podsumowanie zaleceń, mających na celu wsparcie w „detoksykacji” organizmu z białka S:

1/ dieta z ograniczeniem prozapalnych produktów spożywczych, o niskiej zawartości histaminy (kawa,kakao,alkohol,produkty wędzone, sery długodojrzewąjace, pomidory, owoce cytrusowe), nieprzetworzone produkty, bez GMO.

2/ post przerywany- 1 dzień w tygodniu lub 8/16 godzin. Ta metoda diety służy do indukowania autofagii, która jest wykorzystywana przez organizm do eliminacji uszkodzonych białek komórkowych i może niszczyć szkodliwe wirusy i bakterie po infekcji.

3/ sauna, gorąca kąpiel

4/ Inhibitory białka S (hamują wiązanie białka wypustek z komórkami ludzkimi):

-Prunella vulgaris-/roślina samouleczenia/-207 ml na dzień

-igły sosnowe-spożywać herbatę 3 razy dziennie (spożywać olej/żywicę, która gromadzi się również w herbacie)

-emodyna,

-neem,

-ekstrakt z liści mniszka lekarskiego,

-iwermektyna -0,4 mg/kg co tydzień przez 4 tygodnie, a następnie raz w miesiącu

5/Neutralizatory białka S(neutralizują białko wypustek, dzięki czemu nie może już powodować uszkodzeń ludzkich komórek):

-N-acetylocysteina (NAC)do 1200 mg na dobę w dawkach podzielonych

-glutation,

-herbata z kopru włoskiego-brak górnego limitu. Zacznij od 1 filiżanki i monitoruj reakcję organizmu

-herbata anyżowa-dawkowanie jak wyżej

-herbata z igliwia sosny(zawiera dużo wit.C i ma działanie antyoksydacyjne),

-ziele dziurawca/zgodnie z zaleceniami producenta suplementu diety/

-liść żywokostu /dawkowanie jak wyżej/

-witamina C-6-12g dziennie (podzielone równo pomiędzy askorbinian sodu (kilka gramów), liposomalną witaminę C (3-6g) i palmitynian askorbylu (1-3g)

/rośliny tu wymienione zawierają kwas szikimowy,który neutralizuje białko S i przeciwdziała powstawaniu skrzepów/

6/Nattokinaza, enzym pochodzący z japońskiej potrawy sojowej „natto”, jest naturalną substancją, której właściwości mogą pomóc w ograniczeniu występowania zakrzepów krwi. Przyjmować zgodnie z zaleceniami producenta suplementu diety.

7/Substancje naturalnie chroniące receptory ACE2( enzym konwertujący angiotensynę,znajdujacy się w błonie komórkowej wielu narzadów: płuc, serca, naczyń krwionośnych, w płytkach krwi) – jest „bramą” do wnikania wirusa:

-Iwermektyna

-Hydroksychlorochina (z cynkiem)- 200mg tygodniowo przez 4 tygodnie

-Kwercetyna (z cynkiem)

-Fisetyna (flawonoid)

8/Inhibitory IL-6 (jest to cytokina prozapalna) – mają działanie przeciwzapalne:

-Boswellia serrata (kadzidłowiec)

-ekstrakt z liści mniszka lekarskiego

-czarnuszka (Nigella sativa)

-kurkumina

-kwasy tłuszczowe omega -3 -do 2000mg dziennie

-cynamon

-fisetyna (flawonoid) -do 100 mg dziennie spożywana z tłuszczem

-apigenina -50 mg dziennie

-kwercetyna (flawonoid)-2 razy dziennie po 500 mg

-resweratrol–do 1500 mg dziennie przez 3 miesiące

-luteolina -100-300 mg dziennie

-witamina D3-5000-10 000 tys.j/dobę

-wit.K2-90-120mcg na dzień (90 dla kobiet, 120 dla mężczyzn)

-cynk -11-40 mg dziennie

-magnez-do 350 mg dziennie

-herbata jaśminowa -do 8 filiżanek na dobę

-przyprawy, liście laurowe, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, szałwia

9/Substancje naturalnie hamujące furynę /furyna to enzym, który oddziela białko kolca i umożliwia wirusowi wniknięcie do ludzkich komórek/ :

-Rutyna-500-4000 mg dziennie

-Limonen/suplement diety/-do 2000 mg dziennie

-Bajkaleina/roślina Scutellaria/-100-2800 mg dziennie

-Hesperydyna-do 150 mg dwa razy dziennie

10/ substancje naturalnie hamujące proteazę serynową /jest enzymem aktywującym białko kolczaste/:

-zielona herbata-do 8 filizanek dziennie lub jako suplement diety

-niebieskozielone algi-1-10 gram dziennie

-soja

-N-acetylocysteina (NAC)

-Boswellia (kadzidłowiec)

Przeciwwskazania:

1/ Herbata z igieł sosnowych, neem, żywokost, Andrographis paniculata – NIE należy spożywać w czasie ciąży

2/ Nattokinaza – nie należy przyjmować podczas stosowania leków rozrzedzających krew lub w przypadku ciąży lub karmienia piersią.

3/ Ziele dziurawca – ten lek wchodzi w interakcje z wieloma lekami farmaceutycznymi. Nie należy go przyjmować, jeżeli przyjmuje się inne leki bez porady lekarza.

Opracowała: lek. Agata Osiniak

źródło: https://psnlin.pl/artykuly,odtruwanie-detox-z-bialka-s-kolca-spike,21,236.html

 

2. Po pierwsze nie szkodzić – komentarz do aktualnych wydarzeń medycznych

https://psnlin.pl/video,po-pierwsze-nie-szkodzic-komentarz-do-aktualnych-wydarzen-medycznych,102.html

 

3. Jerzy Zięba: Harmonia i po Harmonii

https://jerzyzieba.com/live

https://vk.com/video-201956532_456241397

4. P.D. MILKO®: Rasistowski relikt. Spychacz do ubóstwa. Kwatera Armii USA w Polsce. Eskalujący III konflikt.

https://www.youtube.com/watch?v=1qtfoh79Khs

 

 

Podziel się!

7 komentarzy do “1. PSNLIN: Odtruwanie/detox z białka S – kolca/spike; 2. Po pierwsze nie szkodzić – komentarz do aktualnych wydarzeń medycznych; 3. Jerzy Zięba: Harmonia i po Harmonii; 4. P.D. MILKO: Rasistowski relikt. Spychacz do ubóstwa. Kwatera Armii USA w Polsce. Eskalujący III konflikt.

  1. dieta z ograniczeniem prozapalnych produktów spożywczych, o niskiej zawartości histaminy (kawa,kakao,alkohol,produkty wędzone, sery długodojrzewąjace, pomidory, owoce cytrusowe), nieprzetworzone produkty, bez GMO.

    Niejasny opis,produkty w nawiasie to te których mamy unikać czy przeciwnie?

    • Też się nad tym zastanawiałem.

      Powinno być moim zdaniem: ” dieta złożona z nieprzetworzonych produktów bez GMO, o niskiej zawartości histaminy (bez produktów takich jak: kawa,kakao,alkohol,produkty wędzone, sery długodojrzewąjace, pomidory, owoce cytrusowe), z ograniczeniem prozapalnych produktów spożywczych.”

      Wygląda mi to na tłumaczenie automatyczne i bezmyślne.

      „Produkty o niskiej zawartości histaminy” – kiedy to wbijesz w wyszukiwarkę od razu wyskakuje coś takiego: „Produkty takie jak np. maślanka, jogurt, masło, twarogi, twarożek ziarnisty produkowane ze świeżego mleka, mięsa i ryby zawierają małą ilość histaminy w porównaniu z produktami leżącymi dłużej na półkach sklepowych oraz dojrzewającymi (kwaśne mleko, ser ementaler, parmezan, gouda, camembert)”. Są tu wymienione sery długodojrzewające jako o wysokiej zawartości histaminy, które znajdują się w nawiasie.

      Histamina wydziela się w organizmie w związku z reakcją uczulenia, alergią. Alkohol zaostrza alergie, czyli zwiększa ilość histaminy.

      Lekarz powinien przede wszystkim wyrażać się jasno.

      Uczulenie to stan zapalny np. skóry, więc chodzi o obniżenie poziomu histaminy, czyli spożywanie produktów z niską histaminą, niskoprzetworzonych bez GMO oraz nie spożywanie produktów prozapalnych.

      Tabela zawartości histaminy w produktach:

      (http://nzozstezyca.pl/aktualnosci/histamina-produktach-spozywczych/)

      Nie wiem coś tutaj nie gra – tej tabeli też nie rozumiem, a nie szczepiłem się.

      Skupiłbym się na punktach 2-10 i dal sobie spokój z dietą. Od marca zażywam NAC profilaktycznie razem z witaminami, jako dodatkowo wzmacniający odporność organizmu, ale nie jestem przekonany czy to nie przesada.

      W każdym razie jestem totalnie odporny na infekcje , ale D3 mam tylko na poziomie 49, więc nawet nie mam 60 – może teraz na słońcu mi się podniesie.

  2. Panowie jak najbardziej maślanki , kefiry , jogurty i kombucha – probiotyczne grzyby. Kawa , alkohol niszczy powoli ścianę komórkowa żołądka w dużych ilościach i przyczynia się do wzrostu szkodliwych bakterii helicobacter. Nie przesadzaj my z tą dietą ….mleko a jakże ale kozie, spróbujcie a zmienicie zdanie już po kilku łykach. Intuicyjnie podchodźcie do jedzenia …podążajcie za zachciankami…tego potrzebuje organizm manifestując swoje potrzeby
    tymi zachciankami ale nie przesadzajcie z nimi folgujac sobie…nie jesteście w ciąży 😉😁

    • Gdzieś o tym czytałem że alkohol w piwie już nie działa tak jak inne alkohole na żołądek
      oczywiście w ilości małe piwo raz na dzień,nie więcej niż sześc na tydzień.
      Z kolei bezalkoholowe jest mniej kaloryczne i bardzo pomaga w problemach ze snem.
      Z trzeciej strony alkohol rozszerza naczynia krwionośne i wcale nie jest tak że
      do ciężkostrawnych potraw wyłącznie czerwone wino(bo trawienie bo serce etc),piwo też
      działa tak samo,zawiera krzem i w ogóle warto pić piwo.

      Mnie osobiście najbardziej smakuje Żywiec Białe pszeniczne z kolendrą
      równie dobre a nawet lepsze niż wiele tych smakowych piw owocowych
      a o piwach z syropem glukozowo-fruktozowym to lepiej nie gadać…

      PS.Co do ciąży to nie mam pewności bo czasami mój organizm domaga się takich wynalazków że głowa boli

  3. W jakich produktach znajduje się NAC?
    Jest to jeden z tych aminokwasów, które nasz organizm jest w stanie wyprodukować samodzielnie. Jego ilości nie są jednak zbyt duże, dlatego dla lepszych efektów warto sięgnąć po produkty bogate w acetylocysteinę. Wśród nich znajdują się:

    mięso z kurczaka
    mięso z indyka
    czosnek
    jogurt
    jajko
    fasola
    soczewica
    soja

  4. Stefar …aktywność fizyczna ….organizm wyprodukuje glutation , którego wspiera NAC bez wysiłku….zdrowszy jednak jest wysiłek ,…dopamina po treningu , spacerze , czy innej rekreacji jest niezauważana przez zwykłego zjadacza chleba jako tego sprawcę błogostanu po wydatku energetycznym.

Dodaj komentarz

Zaloguj się lub zarejestruj aby komentować bez podpisywania i oczekiwania na moderację (od drugiego komentarza).

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.