Szybkie lepienie pierogów i przepis na dobre ciasto oraz farsz
Farsz jest ważną rzeczą w pierogach domowych, ważne jest także ciasto, ale najważniejsza sprawa to szybko, w sposób nie męczący, a prawidłowy (by się nie rozklejały w gotowaniu) lepić pierogi. Pokazujemy dwa sposoby na to.
https://www.youtube.com/watch?v=YVaCsVbO7rg
Polecam przepis na ruskie pyszne pierożki od mojej mamy z tradycyjnym nadzieniem. Skład Farsz,nadzienie:400g. ser półtłusty,400g. gotowanych ziemniaków,100g. słoniny,sól,jedna duża cebula. Ciasto: Około jeden kilogram mąki, woda, sól, odrobina oleju, jedno jajko. Lubisz gotować,piec tradycyjne staropolskie potrawy to ugotuj sobie pierogi jest to pomysł na obiad jak znalazł. Danie kulinarne w postaci pierożków to posiłek wymarzony na drugie danie. To jest prawdziwa Kuchnia Polska.
https://www.youtube.com/watch?v=jxmzy3rsDaA https://www.youtube.com/watch?v=AeKZldlMe7Q